Kérünk, hogy rendelkezz adód 1%-ával. Segítsd a civileket, hogy mi is segíthessünk!

Blog és Archív

Fontosnak tartjuk, hogy táboraink gazdálkodása transzparens legyen!


Fontosnak tartjuk, hogy támogatóként, táborozóként, segítőként tisztában legyetek az alkotótáborok eredményei mellett az alapítvány működésével / gazdálkodásával is. A tavalyi évben sok minden szembejött amire talán kevésbé vágytunk: lyukas kollektorokkal kezdődően, magát megadó szivattyún át, beragadt nyomáskapcsolón keresztül, geodéziai mérési jegyzőkönyvvel folytatva, nem végezetül, de befejezve a sort a szép nevű OSzIR-KBIR-el. (Ez olyan nagyon klassz dolog, hogy külön is kiírom a nevét: OTH Szakrendszeri Információs Rendszer – Kémiai Biztonsági Informatikai Rendszer, ezen belül az OTH = Országos Tisztifőorvosi Hivatal)
Megmutatjuk, 2014-ben mire költöttük 
az elnyert támogatásokat és tábori hozzájárulásokat!

Kiadások 2014-ben

/adatok ezer forintban/

Szerencsére 2014-ben is sokan segítettetek a táborok előtt, körül, után, közvetlenül és közvetve! A Ti munkátok teszi lehetővé a gyerekek táborozását évről évre, és Nektek köszönhetően szépülhet a táborhely! A tavalyi évben ez hozzávetőleg 4800 órát (!) tett ki az első pályázatírásoktól és fűnyírásoktól a kiállítás felrakásáig/leszedéséig! Részben a zuhanyzó is megújult és a tábor hátsó részeit is tovább tisztítottuk.
Az anyagi természetű támogatásokból tavaly használtuk fel a 2013-ban felajánlott szja egy százalékokat (200.851,-Ft), valamint az E.ON Hungária 390.000,-Ft-os támogatását. Ezen felül a Szerencsejáték Zrt. hét táborozónk részvételének állta minden költségét (7×29.800,-Ft).
A termékadományok is sokat nyomnak a latban! A dunaújvárosi TESCO csomagtartónyi tartós élelmiszerrel indította útnak a táborokat. Kaptunk rengeteg barackot, de még mosógépet, centrifugát és vízórát is a táborok folyamán! 🙂 Tárgyadomány érkezett még a nyár végén is. Egy átépített ipari konyha több berendezését volt módunk a táborba költöztetni: edényszárító állványokkal, kézmosóval, munkaasztalokkal, két és háromaknás mosogatókkal, sőt egy salátahűtő kocsival is bővült a felszereltség. Utóbbi például erre hajaz:

… bár a miénkre még vár egy kis takarítás
mielőtt a táborok elkezdődnek és az étkezőben
a hideg frissítőket szedegethetitek belőle
a kánikula kellős közepén…

Pin It on Pinterest

0
    0
    Adománykosár
    Adománykosatad üresVissza a támogatásokhoz