Kérünk, hogy rendelkezz adód 1%-ával. Segítsd a civileket, hogy mi is segíthessünk!

Rólunk: Alapítvány

A közhasznú társadalmi munka nélkülözhetetlen a nonprofit szervezeteknek. Képespusztán ez hangsúlyozottan igaz, mivel itt mindent önkéntesként végzünk.

A gyerekek és a gyermektáborok legfontosabb támogatója az önkéntes csapat, akik megszervezik és megvalósítják a táborokat. Évről évre 15-25++ önkéntes segítő, támogató, szülő, tanár részvételével szervezzük táborainkat – akik gyakran a táborozáson jelen sincsenek. Az ellátott feladatok a tavaszi metszéstől, zöld munkáktól, a tábori lángossütéseken át, a táborhely év végi téliesítéséig tartanak … és még azon is túl.

Elnöklés, (rajz+)pedagóia-szakmai munka és mindent megszervezés.

Horváth Zsuzsi

Kuratórium, elnök

Karbantartás, fejlesztés, technikai megoldások, építkezés.

Bősze Lajos

Kuratórium, tag

Sport és játék szervezés, közösségi- szabadidős programok.

Molnár Tomi

Kuratórium, tag

Alapítványunk adatai:

Név:
Iskolánkért, iskolai tábor létesítéséért Alapítvány

Székhely és Postacím:
Postacím: 2458 Kulcs, Fecske utca 13.

Alapítványunk célja:
– Táboroztatás
– A képespusztai tábor fenntartása és fejlesztése
– A dunaújvárosi Arany János Általános Iskola diák-önkörmányzati programjainak támogatása

Adószám:
19096218-1-07

Számlavezető bank:
OTP

Számlaszám:
11736037-20025672

2012 óta nagyon sok munkát végeztünk, több célunkat is elértük – például közhasznú jogálást szereztünk. Mégis, távlati és átfogóbb elképzeléseinket ma is jól tükrözi ez az akkor megfogalmazott bemutatkozó:

Kedves Barátunk!

Az „Iskolánkért, iskolai tábor létesítéséért” Alapítvány új kuratóriumának terveit szeretnénk vázolni Neked.

Alapítványunk célja változatlan: a képespusztai táborhely fenntartása és fejlesztése. Terveink szerint a táborhely korszerűsítésével növelni tudjuk turisztikai és használati értékét, valamint komfortfokozatát. A szabad kapacitásainak értékesítésével lehetőséget teremthetünk a korábbinál is több gyermek kedvezményes táboroztatására a saját iskolánkból.

A meglévő ingatlanon és kibővített működési körrel szeretnénk nem-veszni-hagyni és továbbvinni hozzávetőleg két évtized és több száz ember munkájának eredményeit. Mindez pályázatokkal, új értékesítési területek (saját szervezésű táborok lebonyolítása mellett kulcsosház/turistaház forma, más iskolák/sportegyesületek felé táborhely kiadása) feltárásával, és támogatók, önkéntesek keresésével jár.

Szeretnénk minél több pályázaton indulni. A táborhely Baranya megyében, LHH-s kistérségben található. Reményeink szerint tudunk olyan forrásokat keresni akár a szentkatalini önkormányzattal közösen, amely keretében megújulhat a tábor és akár munkahelyeket is tudunk teremteni vele.

Megkezdtük a kapcsolatteremtést a volt táborozókkal, így az alapítvány mára elérhetővé vált honlapunkon keresztül (www.kepespuszta.hu) és a facebook-on is, nemrég pedig elindult Google+ oldalunk. A honlapon publikáljuk az alapítvány munkáját és itt tartjuk a kapcsolatot is a támogatókkal. Később lehetséges lesz a táborhely kiadását is innen szervezni. A táborhely fejlesztési munkálatait a vizesblokk, a villamos hálózat, és az illemhely korszerűsítésével, a konyha és a pince megújításával kell kezdenünk. Új tárolóhelyek megépítésére szintén elkerülhetetlen.

Második lépésben a sátras megoldást időtálló szerkezettel szeretnénk kiváltani földház vagy faház formájában. Ezzel párhuzamosan a terület erdővel határos részén további sportlétesítményeket és közösségi illetve foglalkoztató tereket is tervezünk létesíteni.

Az alapítványt szeretnénk közhasznúvá nyilváníttatni.

A távlati cél az, hogy a tanulóinknak (harmaduk anyagilag hátrányos helyzetű diák) saját táborunkban biztosítsunk kedvezményes nyaralási lehetőséget, akár a piaci árak töredékrészéért. Erőforrásaink függvényében tanév közben is szeretnénk támogatni a diákönkormányzat programjait.

A képespusztai táborhelyet húsz évvel ezelőtt összefogással és támogatással teremtette meg az Arany János Iskola tanári és szülői közössége továbbá a falu lakói. Képespusztán azóta már több mint 2000 kisdiák táborozott, alkotott, nyaralt, ám az összefogásra, a támogatásra most is szükségünk van. Azt, hogy milyen módokon lehet alapítványunkat segíteni, a <TÁMOGATÁS> menüpontban részletezzük.

Köszönjük a figyelmet és a segítséget!

Horváth Zsuzsanna
beka@kepespuszta.hu
Dancs Esztella
Bősze Lajos
Kulcs / Dunaújváros / Budapest 2012. március

Pin It on Pinterest

Share This
0
    0
    Adománykosár
    Adománykosatad üresVissza a támogatásokhoz