Kérünk, hogy rendelkezz adód 1%-ával. Segítsd a civileket, hogy mi is segíthessünk!

Blog és Archív

Elmaradt a tél…

Ez persze feltűnhetett mindenkinek, de mivel jár ez?

Máskor a hetekig tartó mínuszok gondoskodnának róla, hogy az élővilág nyugalmi állapotba kerüljön. Az állat és növényvilág “letisztul”, egész a mikroorganizmusokig megcsappannak az egyedszámok, tiszta lappal indulhat a tavasz… máskor. Na (például) ez az ami idén elmaradt!

Hasonlóan meleg téltől (1901-től jegyzett adatok alapján!) csak 2007 illetve ’98 tavaszán búcsúzhattunk, csakhogy: az Országos Tisztifőorvosi Hivatal az egyetlen, Magyarországon kullancsirtásra használható permetezőszer engedélyét 2007. augusztus 10-től visszavonta. Korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, de várhatóan idén több kullancs és szúnyog lesz mindenütt!

Szerencsére Képespusztán már korábban is napi ellenőrzésekkel, hatékonyan védekeztünk a kullancsok ellen! Gyakorlott kullancsvadász a táboroztatók többsége 🙂 Ennek ellenére ajánlott a védőoltás beszerzése, beadatása! (kullancsencephalitis ellen)

Ne maradjunk tavaszi jó hírek nélkül!

Április 1.-je alkalmából a Google térképein 150 Pokémont helyezett el (iPhone-on és androidon gyűjtögethető)… Aki viszont az egynapos akción túl is keleties-tavaszias programokra várt, annak most és jövő hét végén: Sakura ünnep (A Cseresznyefavirágzás ünnepe) a Füvészkertben, Herendi kiállítással, a Magyar Anime Társasággal, programokkal 🙂
Pokrócon heverészős Tavaszi délutánokat Mindenkinek!

Forrás:
www.hvg.hu
www.met.hu
www.oek.hu
www.kullancsvedelem.hu
www.fuveszkert.org

Pin It on Pinterest

0
    0
    Adománykosár
    Adománykosatad üresVissza a támogatásokhoz