Kérünk, hogy rendelkezz adód 1%-ával. Segítsd a civileket, hogy mi is segíthessünk!

Blog és Archív

Egy évnyi kihagyás után ismét gyerekzajtól volt hangos a képespusztai tábor. Két turnusban közel 60 gyerek nyaralt, alkotott nálunk.

Mindez közel 30 felnőtt munkájával jött létre- itt is köszönetet mondunk mindazoknak, akik a tábor előkészítésében, építésében-bontásában és a turnusok ellátásában segítettek.

Mind a kicsik (Arany), mind a nagyok (Rudas) turnusáról elmondható, amit eddig is tudtunk: Képespuszta a táborok tábora. Annyira más, mint amit megszoktak a gyerekek otthon, hogy mindig kell 1-2 nap az akklimatizálódáshoz. Igen, napelemes a zuhanyzó, igen, a sátorba bemegy a szöcske is, sőt, ha az ember az ágyában eszik, a hangya is. Nincs számítógép, nincs Facebook (vagy akadozik) van viszont a többi gyerek, felnőtt, gyönyörű környezet, látni- felfedezni- megélni és lerajzolnivaló.

A modell és a készülő alkotás

A két tábor alatt több, mint 300 alkotás született. (Maga a hely és a környezet annyira inspiráló, hogy még a felnőttek is kipróbálták magukat egy-egy technikában.) A munkákból – a hagyományokhoz híven – kiállítást rendezünk az Arany Galériában. A Rudasosok anyaga is bemutatásra kerül – a helyszín szervezés alatt.

Egy harmadik kiállítás is megvalósul majd: jövő nyár elejére meghívást kaptunk a Káni Filmfesztiválra – az idei anyaggal. Mindenkit sok szeretettel várunk tárlatainkra, melyek helyszínét és időpontját természetesen közzétesszük majd.

A modellek kemény élete…

A legnagyobb hozadéka a tábornak mégsem a materiális vonalon keresendő: barátságok születtek mind a gyerekek, mind a felnőttek között, aminek az eredménye két (három:-)) élő, létező közösség, ahova jó tartozni.

Lejjebb a táboros galériák közt lehet böngészni, kellemes képnézegetést, nosztalgiázást, visszavágyódást!

Arany Alkotótábor 2012

Rudas Alkotótábor 2012

Tábori munkák 2012

Pin It on Pinterest

0
    0
    Adománykosár
    Adománykosatad üresVissza a támogatásokhoz