Kérünk, hogy rendelkezz adód 1%-ával. Segítsd a civileket, hogy mi is segíthessünk!

Blog és Archív

Elindítjuk cikksorozatunkat, amelyben bemutatjuk, hogy milyen látni-, megmászni-, átélnivaló helyek-progaramok-látnivalók akadnak a környéken.

Szóval a kérdésre, hogy mit is lehet csinálni Képespusztán (miután az ember megunta a pihenést), íme a válasz, vigyázat, heteken át fog tartani!

1. Nézz körül a környéken!

Elsőre kisebb sétákat érdemes tenni. Persze kicsit más a stílus, mint otthon a betonon, tehát ne papucsban-szandiban induljunk el! Érdemes kisétálni először a magasleshez, ami Szentkatalin fölött található. A Katalin felé vezető úton az első y elágazásnál nem a falu felé, hanem a mezőn át jobbra a leshez kell menni. Kb 15-20 perces könnyű séta, a kilátás pedig feledhetetlen.


Kicsit hosszabb séta a tábor alatti Dóra-tó meglátogatása. Szentkatalinba indulva a völgyben a patak után BALRA kell fordulni, és kb 800-1000 m után balra letérve az ösvényen már látszik a víz.

Főleg nyáron nem javasolt a tábor alsó részéről toronyiránt átvágni, kivéve, ha ragaszkodunk nagyobb mennyiségű csalán közelről való megismeréséhez.

Visszajáróknak természetesen kihagyhatatlan Szentkatalin és a helyi vendéglátóipari egység meglátogatása (szigorúan sziesztaidőn kívül, mert sziesztaidőben úgysincs nyitva), az ismerősök üdvözlése, a helyi hírek begyűjtése.

Kirándulás a tábor körüli erdészeti utakon és a Dóra-tónál (képekben):

Pin It on Pinterest

0
    0
    Adománykosár
    Adománykosatad üresVissza a támogatásokhoz