Kérünk, hogy rendelkezz adód 1%-ával. Segítsd a civileket, hogy mi is segíthessünk!

Blog és Archív

Dél-Dunántúl

Folytatjuk cikksorozatunkat, amelyben bemutatjuk, hogy milyen látni-, megmászni-, átélnivaló helyek-progaramok-látnivalók akadnak a környéken.


Túrázásra is kitűnő terep Képespuszta és környéke: a Dél-Dunántúli Kéktúra gyakorlatilag a tábor mellett vezet, ezért a sportosabbak már Abaliget-vasútállomástól is érkezhetnek a kék jelzésen (a Szabadság-majorig).

Pontos leírás az útvonalról itt, 2 hete ellenőriztük, abszolút tiszta az ösvény!

Egész napos, könnyű túra a káni kirándulás. Az út Képespusztáról nyugat felé a hegygerincen vezet, majd a majorral szemben lévő dombon az erdőbe vezet a tábla alapján. Itt mehetünk a turista- és az erdészeti úton is, eső után az utóbbi javasolt, még akkor is, ha hosszabb kicsivel.
Oda-vissza 9 km.

Kánba érdemes június közepén is átnézni, akkor a csendes üdülőfalu felbolydul, hiszen 3 napon át tart a Káni Filmfesztivál.

Melegmány-völgy

Autóval érdemes elindulni a Melegmány-völgy felfedezésére, de a kocsit a dömörkapui parkolóban kell hagynunk, mert a völgy a Mecsek középső részének tájvédelmi körzete. A völgy látnivalói közül a mésztufa-lépcsőket és a barlangot nem érdemes kihagyni!

A Jakab-hegyen található romos pálos kolostort is érdemes egyszer felkeresni. Orfűről bő másfél órás gyaloglással érünk fel a hegytetőre, Természetesen érdemes kisétálni a kilátóhoz vagy tovább folytatni a túrát a Babás-szerkövekhez.

Ha valaki május környékén kirándul arrafelé, ne lepődjön meg a mindent átható hagymaszagon, ez a medvehagyma-virágzás időszaka. Ínyencek ne hagyják ki a szüretelést május végén!

A Misina-tető is kiváló célpont, de akár egy egész napot eltölthetünk a környékén csak sétálva is. A kilátóból az egész Mecsek belátható, és ha kitekintgettük magunkat,  kb. 20 perces sétával elérhetjük a pécsi Állatkertet is.
Medvehagyma
A Mecsek és a Misina kedvelt célpontja a bringásoknak is, tehát ha nem két lábon kirándulnál, kerékpárra fel!

Olvasd el régebbi cikkeinket is a témában!
Nézz körül a környéken!
Nem, nyaralunk, mert drága (!?)

Pin It on Pinterest

0
    0
    Adománykosár
    Adománykosatad üresVissza a támogatásokhoz