Kérünk, hogy rendelkezz adód 1%-ával. Segítsd a civileket, hogy mi is segíthessünk!

Blog és Archív

Alapítványunk csapata tavaly óta a 2023-as táborra készül!

Július 6 és 15 között 2023-ban újra nomád- élmény- alkotótábort szervezünk Képespusztán! A jelentkezést megnyitjuk januártól és Dunaújvárosban az Aranyban, valamint Kulcson is tudunk további információkat biztosítani.

Az előkészületek még hónapokig zajlanak, benzinárról, élelmiszerekről próbáljuk megjósolni, mi mennyibe fog kerülni. Honlapunkat támogatói oldallá alakítottuk, megterveztük a jelentkezés menetét, mára bevettnek mondható a jelentkezés online folyamata is.

Az Arany János Iskola tanári és szülői közössége, segítők és támogatók, több mint harminc éve szervezünk alkotótábort Képespusztán. Kérünk, hogy ha teheted, te is segítsd a gyerekek önfeledt nyaralását, akár pár percnyi időráfordítással.

 • Ha idén is szívesen Képespusztára küldenéd gyermeked, a jelentkezés online formájával némi adminisztratív feladatot vehetsz át tőlünk (de van lehetőség az iskolai papír alapú jelentkezésre is).
 • A jelentkezés (online vagy a lap kitöltése is, ezek egyenértékűek) gyors leadása is nagy segítség: az időben összeálló létszám segíti a szervezési munkát és mi is időben tudunk dönteni az arra rászorulóknak juttatott alapítványi támogatásokról.
 • Ajánld fel Személyi jövedelemadód 1%-át a gyerekek táboroztatására és buzdítsd erre közvetlen ismeretségi körödet, hogy mi is segíthessünk (alapítványunk teljes neve: Iskolánkért, iskolai tábor létesítéséért alapítvány) Adószám: 19096218-1-07

A tapasztalatokat levonva, online formában lehet jelentkezni az alábbiak szerint:

 • Támogatói oldalunkra be kell regisztrálni, ezt „A fiókom” menüpontban lehet megtenni
 • Ugyanitt (belépve) találhatóak a 2023-as tábori befizetések
 • A teljesített részletek a „Rendeléseim” pont alatt láthatóak
 • Mindent részletezünk az alábbi ismertetőben (de az ismertető ott van az összes befizetésnél is)

Örülünk, hogy olvastad! Békés mindennapokat és jó egészséget mindenkinek!

Tudnivalók a terv szerint 2023 július 6-15. között tartott képespusztai táborról, jelentkezésről és felkészülésről. (10 nap / 9 éjszaka)

Óvintézkedések

 • A jövőben is az előírások betartása mellett táboroztatunk, ennek megfelelően a kötelező ÁNTSZ bejelentést megtesszük, és csak engedély birtokában kezdjük meg a tábort.
 • Az óvintézkedések tekintetében az aktuális ÁNTSZ ajánlásokat tartjuk irányadónak (ezek bármikor változhatnak)

Előkészületek, változás a korábbi évekhez képest

Fontos tudnod, hogy egy-egy táborra szinte egy egész éven át készül az alapítvány csapata. A tervezéshez az infláció hatásait is ismernünk kellene, de nem ismerjük. A táborra (civil szervezetekre) sem rezsi sem élelmiszer sem üzemanyag tekintetében nem vonatkoznak lakossági árak, ennek megfelelően kell az előkészületeket megtennünk.

 • A Képespusztára le- és hazautazáshoz nem lesz külön busz. Az utazást (a legtöbb nyári táborhoz hasonlóan) elsősorban saját kocsival, szülői szervezésben kérjük megoldani. Reméljük, hogy a szülői közösségek összefogásával gördülékeny lesz a lejutás, hiszen egy-egy kocsival két-három táborozó is utazhat.
 • Szükség szerint koordinálunk/összekötünk: a jelentkezés során rögzítjük, ha valaki további táborozókat is el tud vinni. Ha igény lesz rá, egy csoport vonattal is utazhat (kíséretet szervezünk).
 • Az előzőekből következik, hogy az első és utolsó napok programja is változik: megérkezni is egy nagyobb időablak áll rendelkezésrte reggeltől délutánig, a zárónapra pedig a táborban született alkotásokból rendezünk be egy tárlatot a táborozókért érkező szülőknek és csaladtagoknak.
 • Befizetéseket öt részletben is lehetőség lesz teljesíteni. Kedvezményekről április folyamán (elején) tudunk végső döntést hozni, mivel ezek az alapítványhoz beérkező támogatásoknak is függvényei. Az április (15.) utáni jelentkezésekhez már nem áll módunkban kedvezményt biztosítani.

Program

1. nap: Érkezés a táborba (10-14 óra körül), berendezkedés, séta a környéken. Szakmai (alkotó) munka indítása. Este vacsora után tábortűz.
2-9. nap: A program időjárásfüggő: napi 4-6 óra alkotómunka, kirándulás Kánba, jó idő esetén strandolás Abaligeten. Sok időt töltünk a táborban és a környéken, bebarangoljuk a Mecsek és a Zselic találkozását. Lesz kötözött, viaszos és jeges batikolás, recycling art: pet palackból, használt pólóból használati tárgyak, ékszerek készítése. Belekóstolunk az agyagozás, gipszöntés, papírmerítés, szitázás folyamatába, emellett természetesen rajzolás-festés, minden mennyiségben.
10. nap: Munkák befejezése, tárlat/kipakolás, értékelés, ebéd. Szülők, családtagok érkezése.

*A kirándulások célpontjai, valamint a táborhely környezetének felfedezése az időjárás függvényében alakulnak, ezért nem célunk előre egy napi bontást meghatározni.

 • 10 napos tábort szervezünk!
 • Birtokba vesszük Képespusztát?Idén is a falu több telkén verünk tanyát.
 • A nagyobbak változatlanul az árnyékolók alatt sátoroznak
 • Sok időt töltünk a táborhelyen és Képespuszta környékén
 • Kis csoportokat szervezünk középsulis csoportvezetőkkel
 • A csoportszintű és az átfogó közösségépítést kombináljuk a táborban
 • Számháború, verseny, sport, Kán, Szentkatalin, Karácodfa
 • Szitázás, batik, kézművesség, az alkotómunka fenntartása mellett

Mi az ami kell a táborba?

Képespusztán a megérkezéstől a hazaindulásig ellátást biztosítunk, így egy minimális költőpénzen felül (lángosra, fagyira a strandon pl, ami esetleg 2-3 nap lehet) legfeljebb az első napi vacsoráig lesz szükség pár szendvicsre. Később küldünk egy részletes felszerelés-listát, ami ajánlásokat tartalmaz, akár a ruházatra, rajzeszközökre is kitérünk.

Indulás előtt megküldjük az egészségügyi nyilatkozatot, ennek megléte a táborozás feltétele. (szülő tölti ki és írja alá)

(Az egészségügyi nyilatkozat minden regisztrációnál ill. részletnél letölthető online, de azt csak közvetlenül a tábor előtt kell kitölteni.)

Mi az ami NEM kell a táborba?

A drága telefonok és elektromos eszközök biztos nem kellenek. Tulajdonképpen minden otthon maradhat ami sérülékeny, (túl)érzékeny! A legjobb ha eleve így készülünk: ami a táborba kerül, az leesik, elázik, sáros lesz, fűfoltos, rálépnek.

2023 Képespuszta tábori jelentkezés:

Mivel az előkészületeket télen kezdjük meg, úgy döntöttünk, hogy az Offline út mellett Online is lehetővé tesszük a jelentkezést. Papír alapú jelentkezéseket csak a dunaújvárosi Arany János Általános iskolában, Rend Izabellánál (Iza néninél) és Horváth Zsuzsannánál (Zsuzsi néninél) lehet leadni - de az Aranyosoknak is ajánljuk az online jelentkezést.

Érvényesnek és a helyet lefoglaltnak azt a jelentkezést tudjuk tekinteni, amit

(a) honlapunkon regisztrációval rendelkező szülőként/gondviselőként küldesz el (a kapcsolattartási információk és a meghatalmazás, valamint nyilatkozattételi jogok miatt, tehát a te gyermekeddel kapcsolatban csak te adhatsz meghatalmazást), és

(b) több gyermek jelentkezésénél (testvérek) a "darabszám" megfelelően lett megadva, és

(c) a jelentkezéssel elfogadod, hogy a táborról valamint a jelentkezés (befizetések) további lépéseiről e-mail értesítéseket küldünk.

A tábor alapára 70.000,-Ft (10 napra!)

Sajnos egy év leforgása alatt minden nagyon megdrágult : élelmiszerrel, üzemanyaggal, a programok eszközellátásával sem egyszerűsödik a tábor költségvetése. Ahogy a korábbi években, úgy most is a jelentkezések (létszám) és támogatások, valamint ajánlatok függvényében alakulnak a lehetőségek. A regisztráció után, remélhetőleg áprilisban mindenkit értesítünk az elérhető kedvezményekről.

Akár 5 részletben, 5 hónap alatt

Belépve "A fiókom" menüpontban találhatóak a befizetési lehetőségek, később pedig a "Rendelések" pont alatt jelennek meg a már befizetett részletek.

Ennek megfelelően három féle befizetés lesz elérhető:

 • Egy összegű regisztráció és befizetés kedvezmény nélkül (70.000,-Ft)
 • Regisztráció (14.000,-Ft)
 • Részlet befizetése (14.000,-Ft)

Alapítványi kedvezmény

A jelentkezés alapján (is) mérlegeljük a támogatás mértékét, amivel alapítványunk segíteni tud. Ez szinte mindig sikerül, amikor arra szükség van! Az alábbiak szerint igyekszünk alakítani kedvezményeket:

 • Testvér-táborozók 4.000,-Ft/fő
 • Visszatérő táborozó 5.000,-Ft
 • Már a szülők is táboroztak Képespusztán 5.000,-Ft
 • 3 vagy több testvér 6.000,-Ft
 • Egyedül nevelő szülő 10.000,-Ft
 • A közelmúltban elveszített munka 12.000,-
 • Pontosítani a gyermek pedagógusával való konzultáció után tudunk, ezért a fentiek nem minősülnek nyilatkozattételnek. A kedvezmények mértékét sok tényező befolyásolja.
 • A személyre szabott, összesített alapítványi kedvezményről értesítünk, és arról kedvezménykupont küldünk, ami a részletek befizetése során beváltható (tehát az alapítványi kedvezménnyel csökken a befizetés).

Kövesd a szervezést!

Alapítványunk közösségi oldalait érdemes figyelni: a szervezés alatt álló táborról folyamatosan információkat osztunk meg, itt elérhető lesz a szülői konzultáció (értekezlet) és az összes szükséges dokumentum.

Mi történik, ha ... ha bármi történik?

Olyan napokat élünk, amikor tényleg bármi megtörténhet. Mi lesz, ha gyermeked igazoltan megbetegszik, vagy a tábor ÁNTSZ általi előzetes jóváhagyása (egyéb, új előírás okán) késedelembe esik, ne adja Isten 2024-re tolódik? Nos azt nagyon nem szeretnénk, de (most tél van) nem felelős szervező, aki erre nem gondol.

Alapvetően a tábor tervezett idejére a gyermekfelügyeletet semmilyen egyéb módon nem tudjuk biztosítani, tehát erre vagy Képespusztán, vagy sehol nem kötelezi az Alapítványt az elfogadott jelentkezés sem.

Ha nem várt, igazolt betegség jelentkezne a táborozónál, vagy a tábor megtarthatósága ütközne külső akadályokba, úgy a regisztráción felül befizetett részt visszatérítjük, és megkérünk rá, hogy 14.000,-Ft értékében fogadj el tőlünk egy 2024 tavaszáig érvényes kedvezménykupont. Ez így felhasználhatóvá válik a 2024-es tábori évben, de át is ruházható, továbbadható. A "sima" lemondás esetében a kupon kiadására nincs mód, a regisztráción felüli részt visszafizetjük, ha a lemondás május 15.-ig megtörténik írásban az alapitvany@kepespuszta.hu címre.

Pin It on Pinterest

0
  0
  Adománykosár
  Adománykosatad üresVissza a támogatásokhoz