Kérünk, hogy rendelkezz adód 1%-ával. Segítsd a civileket, hogy mi is segíthessünk!

Blog és Archív

Már hónapok óta tervezzük a 2021-es táborokat, és még hónapokig zajlanak az előkészületek. Mostanra (végre) megújult a honlapunk, támogatói oldallá alakítottuk, megterveztük a jelentkezés menetét, igazodva a jelenlegi és remélt körülményekhez megkezdődhet a jelentkezés online folyamata is.

Így lehet a táborra jelentkezni:

 • Támogatói oldalunkra be kell regisztrálni, ezt „A fiókom” menüpontban lehet megtenni
 • Ugyanitt (belépve) találhatóak a 2021-es tábori befizetések (1/4 – 2/4 -… stb) összesen négy részlet
 • Mindent részletezünk az alábbi ismertetőben (de az ismertető ott van az összes befizetésnél is)
 • Most még inkább érdemes lesz figyelni minden csatornánkat (nem, nem áruljuk el előre hol és mit)
 • Akciók, promóciók során +ajándékkuponok gyűjthetőek! Ezen felül az egyes befizetési részletekhez is meghatározhatunk akciós időszakokat!
 • Az összegyűjtött ajándékkuponok + a hagyományos úton megítélt alapítványi támogatás a 3/4 és 4/4 befizetési részletnél beváltható, tehát ott csökken a fizetendő összeg.
 • Hamarosan jelentkezési akciót indítunk!

Van-e valamilyen hátulütője az online jelentkezésnek?

Hát azt nem tudjuk, mi mindent úgy alakítottunk ki, hogy inkább csak előnye legyen! 🙂 Az biztos, hogy sok ingyenes és promóciós eszközt használtunk fel a kidolgozáshoz (mert főleg a táborozókra szeretjük elkölteni amink van). Ennek megfelelően oldalunk wordpress – woocommerce alapú, hagyományos webshopos érzetet kelthet, de úgy ítéltük meg, ezzel együtt lehet élni.

Előnye biztosan több előnye van az online lehetőségnek, pillanatnyilag azt sem tudjuk, hogy lenne elindítható a szervezés időben, ha nem így csináljuk.

Örülünk, hogy olvastad! Kitartást, jó egészséget mindenkinek!

Tudnivalók a terv szerint 2022 július 4-13. között tartott képespusztai táborról, jelentkezésről és felkészülésről. (10 nap / 9 éjszaka)

Óvintézkedések

Előzetesen fontos tudnod, hogy a 2022-es táborra ismét tervezünk óvintézkedéseket:

 • A vírushelyzetnek és előírásoknak megfelelően indulunk a táborba, szükség szerint lázméréssel, teszteléssel
 • Lázmérést / Gyorsteszteket a tábor során is végezhetünk.
 • A táboroztató csapat, önkéntesek, kísérők, és ikszesek (ifjúsági közösségi szolgálatosok) ahogy csak tehetjük, beoltatjuk magunkat. A lehetőségek függvényében persze, de ez rajtunk nem múlhat. (Egyébként kullancs okozta agyhártyagyulladás ellen is, de most nem pont erre gondolunk.)
 • A táborhelyet folyékony szappanadagolókkal és fertőtlenítőszer adagolókkal szereljük fel. Ezek használatát ellenőrizzük, segítjük (elvárjuk).
 • Nyári táborról nem elmondható, hogy jól kontrollálható lenne a távolságtartás, de igyekszünk a sátor beosztásokat, programokat és az étkezéseket olyan módon szervezni, hogy ezek során közelebbi kapcsolatban főleg az eleve napi (vírus)közösséget alkotó gyerekek legyenek. (Ez egyébként is így természetes, de van előnye.)
 • A jövőben is az előírások betartása mellett táboroztatunk, ennek megfelelően a kötelező ÁNTSZ bejelentést megtesszük, és csak engedély birtokában kezdjük meg a tábort.

Program

1. nap: Indulás Dunaújvárosból 8 órakor, érkezés a táborba 12 óra körül, berendezkedés, séta a környéken. Szakmai (alkotó) munka indítása. Este vacsora után tábortűz. (Az utazás módja pontosítás alatt áll.)
2-9. nap: A program időjárásfüggő: napi 4-6 óra alkotómunka, kirándulás Kánba, jó idő esetén strandolás Orfűn. Sok időt töltünk a táborban és a környéken, bebarangoljuk a Mecsek és a Zselic találkozását. Lesz kötözött, viaszos és jeges batikolás, recycling art: pet palackból, használt pólóból használati tárgyak, ékszerek készítése. Emellett természetesen rajzolás-festés, minden mennyiségben.
10. nap: Munkák befejezése, értékelése, ebéd után hazaindulás, várható érkezés Dunaújvárosba 16 óra körül.

*A kirándulások célpontjai, valamint a táborhely környezetének felfedezése az időjárás függvényében alakulnak, ezért nem célunk előre egy napi bontást meghatározni.

 • 10 napos tábort szervezünk!
 • Birtokba vesszük Képespusztát?Idén is a falu több házában verünk tanyát
 • A nagyobbak változatlanul az árnyékolók alatt sátoroznak
 • Az utazást a részvételi díj tartalmazza, ennek módját a szülői értekezletekig pontosítjuk
 • Sok időt töltünk a táborhelyen és Képespuszta környékén
 • Kis csoportokat szervezünk középsulis csoportvezetőkkel
 • A csoportszintű és az átfogó közösségépítést kombináljuk a táborban
 • Számháború, verseny, sport, Kán, Szentkatalin, Karácodfa
 • Szitázás, batik, kézművesség, az alkotómunka fenntartása mellett

Mi az ami kell a táborba?

A dunaújvárosi indulástól kezdődően a visszaérkezésig ellátást biztosítunk, így egy minimális költőpénzen felül (lángosra, fagyira a strandon pl, ami esetleg 2-3 nap lehet) legfeljebb az első napi korai vacsoráig lesz szükség pár szendvicsre. Később küldünk egy részletes felszerelés-listát, ami ajánlásokat tartalmaz, akár a ruházatra, rajzeszközökre is kitérünk.

Indulás előtt megküldjük az egészségügyi nyilatkozatot, ennek megléte a táborozás feltétele. (szülő tölti ki és írja alá) 

Mi az ami NEM kell a táborba?

A drága telefonok és elektromos eszközök biztos nem kellenek. Tulajdonképpen minden otthon maradhat ami sérülékeny, (túl)érzékeny! A legjobb ha eleve így készülünk: ami a táborba kerül, az leesik, elázik, sáros lesz, fűfoltos, rálépnek.

2022 Képespuszta tábori jelentkezés:

Mivel az előkészületeket télen és tavasszal kezdjük meg, úgy döntöttünk, hogy az Offline út mellett Online is lehetővé tesszük a jelentkezést. Papír alapú jelentkezéseket csak a dunaújvárosi Arany János Általános iskolában, Horváth Éva tanár néninél vagy Németh Márta tanító néninél lehet leadni - de az Aranyosoknak is ajánljuk az online utat.

Érvényesnek és a helyet lefoglaltnak (online esetben) azt a jelentkezést tudjuk tekinteni, amit

(a) honlapunkon regisztrációval rendelkező szülőként/gondviselőként küldesz el (a kapcsolattartási információk és a meghatalmazás, valamint nyilatkozattételi jogok miatt, tehát a te gyermekeddel kapcsolatban csak te adhatsz meghatalmazást), és

(b) több gyermek jelentkezésénél (testvérek) a "darabszám" megfelelően lett megadva, és

(c) a regisztrációt követő (2/4, áprilisi, foglalás) részletet is teljesítetted, és

(e) a jelentkezéssel elfogadod, hogy a táborról valamint a jelentkezés (befizetések) további lépéseiről e-mail értesítéseket küldünk.

A tábor alapára 49.000,-Ft (10 napra!)

Sajnos egy év leforgása alatt minden nagyon megdrágult : élelmiszerrel, üzemanyaggal, a programok eszközellátásával sem egyszerűsödik a tábor költségvetése. Ennek ellenére az így meghatározott ár már eleve alapítványi támogatást tartalmaz. Ahogy a korábbi években, úgy most is a jelentkezések (létszám) és támogatások, valamint ajánlatok (pl. busz bérleti díjának ajánlata) függvényében alakulnak a lehetőségek. A regisztráció után, remélhetőleg május előtt mindenkit értesítünk az elérhető kedvezményekről.

4 részletben, 4 hónap alatt

Belépve "A fiókom" menüpontban található a négy befizetési lehetőség, később pedig a "Rendelések" pont alatt jelennek meg a már befizetett részletek.

1/4 Regisztráció 4.000,- Ft

2/4 Foglalás 15.000,- Ft

3/4 Letöltések_a* 15.000,- Ft

4/4 Letöltések_b* 15.000,- Ft

* A 3. és 4. részletekkel tesszük letölthetővé a felszereléslistát az indulás pontos menetét, az egészségügyi nyilatkozatot és hasonló tudnivalókat. Ezek máshol is elérhetőek lesznek, de nem kell keresgélni: a saját fiókodban, a letöltések menüpontban is megjelennek.

Alapítványi kedvezmény

A jelentkezés alapján (is) mérlegeljük a támogatás mértékét, amivel alapítványunk segíteni tud. Ez szinte mindig sikerül, amikor arra szükség van! Az alábbiak szerint igyekszünk alakítani kedvezményeket:

 • Testvér-táborozók 3.000,-Ft/fő
 • Visszatérő táborozó 3.000,-Ft
 • Már a szülők is táboroztak Képespusztán 3.000,-Ft
 • 3 vagy több testvér 4.000,-Ft
 • Egyedül nevelő szülő 8.000,-Ft
 • A közelmúltban elveszített munka 10.000,-
 • Pontosítani a gyermek pedagógusával való konzultáció után tudunk, ezért a fentiek nem minősülnek nyilatkozattételnek. A kedvezmények mértékét sok tényező befolyásolja.
 • A személyre szabott, összesített alapítványi kedvezményről értesítünk, és arról kedvezménykupont küldünk, ami a 3. vagy 4. befizetés során beváltható (tehát az alapítványi kedvezménnyel csökken a befizetés).

További ajándékok? Igen!

Nincs ebben semmi titok: alapítványként működünk, tisztán felajánlásokból gazdálkodunk. A legegyszerűbben például az 1% felajánlásokból! Ezért kulcsfontosságú, hogy közösen segítsük egymást. A jelentkezés során, de különösen május 20.-ig számos promóciós eszközt kipróbálunk - így az ajándékkuponok gyűjtéséhez most kimondottan érdemes követni és gyakran megosztani oldalainkat, felhívásainkat! Egyes befizetésekre kedvezményes időszakokat is meghatározhatunk!

A facebookon vagy instagramon a promóciók során gyűjtött kuponok, és az alapítványi kedvezmény együttesen beválthatóak a 3. és 4. részletfizetésnél, tehát halmozottan felhasználhatóak, végső soron a tábor árát együttesen csökkentik!

A kuponok beváltása: A 3. és 4. befizetés során az "Adománykosár" megnyitásakor van mód egy-egy kuponkód beírására, majd a "Kupon beváltása" gombbal lehet azt érvényesíteni. Egy befizetés alkalmával többször egymás után meg lehet adni több kuponkódot, így a fizetendő összeg tovább csökkenthető, például az alapítványi kedvezménnyel és a különböző kampányaink során elnyert ajándékkuponok összegével együttesen.

Mi történik, ha ... ha bármi történik?

Olyan napokat élünk, amikor tényleg bármi megtörténhet. Mi lesz, ha gyermeked igazoltan megbetegszik, vagy a tábor ÁNTSZ általi előzetes jóváhagyása (egyéb, új előírás okán) késedelembe esik, ne adja Isten 2023-ra tolódik? Nos azt nagyon nem szeretnénk, de (most február van) nem felelős szervező, aki erre nem gondol.

Alapvetően a tábor tervezett idejére a gyermekfelügyeletet semmilyen egyéb módon nem tudjuk biztosítani, tehát erre vagy Képespusztán, vagy sehol nem kötelezi az Alapítványt az elfogadott jelentkezés sem.

Ha nem várt, igazolt betegség jelentkezne a táborozónál, vagy a tábor megtarthatósága ütközne külső akadályokba, úgy a 3. és 4. részletek befizetett részét visszatérítjük, és megkérünk rá, hogy a 2. (Foglalás) részlet kifizetett értékében fogadj el tőlünk egy 2023 nyaráig érvényes kedvezménykupont. Ez így felhasználhatóvá válik a 2023-as tábori évben, de át is ruházható, továbbadható. A "sima" lemondás esetében a kupon kiadására nincs mód, a 3. és 4. részlet befizetéseit visszatérítjük, ha a lemondás május 31.-ig megtörténik írásban az alapitvany@kepespuszta.hu címre.

Pin It on Pinterest

0
  0
  Adománykosár
  Adománykosatad üresVissza a támogatásokhoz