Kérünk, hogy rendelkezz adód 1%-ával. Segítsd a civileket, hogy mi is segíthessünk!

Blog és Archív

Neem, igazából nem csak Britek. Egy glasgow-i és egy ottawai professzor közös cikkben hívják fel a figyelmet: a gyerekeknek a járvány végével minél több időt kellene a szabadban játékkal tölteniük. (A természetben, szabadon, a szülők felügyeletétől távol, a fizikai aktivitáson túl, a társadalmi és érzelmi fejlődésért is. Erről és a lockdown hatásairól, valamint post-Covid megoldásokról szól a cikk.)

Kutatások szerint a jelenlegi gyermekgenerációnak komoly kihívásokkal kell szembe néznie. Bezártsággal, (elzártsággal) járt az elmúlt egy év, néhányaknál a szabadban és szabadon töltött idő teljesen „eltűnt”. Számos tanulmány bizonyítja hogy az aktív szabadtéri játékok előnyösen hatnak ki az egészségre, jólétre, fejlődésre. Végső soron az iskolai végzettségre, és mentális, valamint fizikai immunitásra is.

A futás, a kerékpározás, az úszás, a túrázás, a hegymászás, a felfedezés és a játékok nem csak a fizikai aktivitás lehetőségét kínálják, hanem ösztönzik a fantáziát és a kreativitást. Ezek a tevékenységek segítenek bennünket a problémamegoldó készségek fejlesztésében, valamint ösztönzik a másokkal és a környezettel való interakcióinkat. A szabadban játszott szabad játék – amelyet a szülők nem szerveznek vagy felügyelnek szorosan – különösen jó hatással van a társadalmi és érzelmi fejlődésre és az ellenálló képességre.

A cikk érdekes és tanulságos, érdemes áttanulmányozni, de megjegyezzük, hogy Képespusztán nyitott kapukat döngetünk a szabadban szabadon töltött idő igényével. Ha támogatsz minket, azzal a gyerekek szabad játékhoz való jogait is támogatod!

Pin It on Pinterest

0
    0
    Adománykosár
    Adománykosatad üresVissza a támogatásokhoz