Táborhasználat

2013-tól kezdődően szeretnénk, ha a nyár nagyobb részében
birtokba vennék Képespusztát a táborozók és kirándulók!


A táborhely képekben:
<direktlink itt>
Bejáratot jelző tábla: Jó helyen jársz! Jobbra az étkező látható Étkező kívülről WC blokk Zuhanyzó-mosdó-wc Menedékház - bejárat Kisszoba Étkező Sátorhelyek ”Parkoló” Kamra Kamra Zuhanyzó Zuhanyzó kollektorral Zuhanyzó kollektorral A pince elbontásra került Menedékház Katonai sátor berendezve Katonai sátor berendezve Sátorhelyek Bejárat a táborba Utcakép


Továbbra se felejtsétek, hogy a tábor közösségi fenntartású nem üzleti célú szálláshely,
 melynek a használatát az alapítvány egy támogatási formájának tekintjük!

Kedves mindenki! Folyamatos megújulással igyekszünk egyre kényelmesebbé tenni a gyerekek, a táborozók életét! Táborhelyünk szinte évszakról évszakra változik valamilyen mértékben.
A nagyobb fejlesztésekről a "Tizenegy lépés" oldalunkon, az aktualitásokról a főoldalon és a facebook-on számolunk be :-)
 • A szezon májustól szeptemberig tart. (Ez részben időjárásfüggő.)
 • Iskolai és ifjúsági csoportok/egyesületek részére: 600,-Ft /fő/éj (min. 13.500,-/éj)*
 • Nem iskolai vagy ifjúsági csoportok részére: 800,-Ft/fő/éj (min. 15.000,-/éj)**
 • A nomád jelleget szem előtt tartva a rövidebb (akár 2-3 napos) tartózkodást helyismeret nélkül, elsősorban a bakancsos turistáknak illetve kisebb csoportoknak (max. 12fő) tudjuk jó szívvel ajánlani.
 • * Szervezz tábort Képespusztára! Minden osztálykirándulásnak/nyári tábornak szívesen adunk teret, és támogatjuk azokat. Jelentkezhetsz e-mailben <ITT> az általad tervezett tábor részleteivel, mi pedig megküldjük számodra amit a nomád táborok hivatalos és praktikus részéről tudni érdemes. A létszám és a program ismeretében értesítünk a tervezett táborod alapítványi támogatásának mértékéről, ezért kérünk a lehető legtöbb információval láss el minket! A szervezéshez, táborok levezetéséhez "Hogyan főzzünk Nomád Tábort?" című leírásunkkal és mellékletekkel segítünk!
 • ** Legfeljebb 5 fő (és/vagy/is nagycsaládosok 5 fő felett) legfeljebb 3 napi kempingezésének (vizesblokkok, étkező, és saját sátrak használatának) a becsületkassza elvén adunk teret. (Támogatás!)
 • *** Alapítványunk önkéntesei és támogatói egész évben térítésmentesen használják a táborhelyet.


Időpont és infó:

Bősze Lajos
(lalala@kepespuszta.hu +36 70 381 30 42 )


Vess egy pillantást a tábor programjaira/foglaltságára is! 
Ha Képespusztára látogatnál, ne felejts el időben jelentkezni, 
és akkor is kérj információt, ha az adott napokon már jeleztünk egy programot! 
A táborhelyre vonatkozó tényadatok:
 • A táborhely a „Nomád tábor és Hegyi menedékház” státuszt képviseli.
 • A táborhely 6811 m2-en terül el, négy állandó épülettel.
 • A "menedékház" két szobából (10 és 3 személyes, emeletes ágyakon), egy konyhából, egy kamrából áll. < 72 m2 > (A ház cserépkályhával és villannyal van ellátva, a konyha PB-üzemű kombinált tűzhellyel és főzőzsámollyal van gépesítve. A kamra több hűtőgéppel felszerelt.)
 • 2016-tól önálló nyári konyhával egészül ki a táborhely! < 55 m2 > Itt lesz lehetőség immár a menedékháztól függetlenítve a tárolás-előkészítés-főzés-tálalás-mosogatás elvégzésére. A nyári konyha kezdetben nyitott féltető lesz, így a használat (egy-egy tábor) előtt és után némi be- és kipakolást igényel.
 • Az étkező <  75 m2  > három oldalról nádburkolattal zárt, állandó állványzattal és tetővel rendelkező sátor. Kb. 30-40 fő étkezésére vagy egyéb közös időtöltésének bonyolítására alkalmas, ami a bútorzattal folyamatosan bővül.
 • A fürdőblokk önálló napkollektoros vízmelegítővel és 1m3 -es tárolóval rendelkezik. Három zuhanyzóból (egyterű, zárt), és három mosdóból áll (nyitott).
 • A WC-sort négy önálló zárható blokk képezi, melyből egy piszoár.
 • További építményeket a tábor területén idényjelleggel létesítünk, általános a 3db "katonai" sátor felállítása (8-8 férőhellyel, emeletes ágyakon).
 • A táborhely állandó épületeiben világítás/villany van és területének mintegy felén (főbb sátorhelyeken) kiépített kandeláberek (helyenként energiaoszloppal kombinálva) biztosítják a megvilágítást.
 • A tábor vízellátása fúrt kúttal megoldott (minősítéssel rendelkezik), a mosogató és a fürdőblokk vízellátása idényjelleggel (tömlőkkel) történik.
 • A táborhely "vége" az erdővel határos. Sportpályák, tűzrakó, szabadidős- közösségi felületek épülnek ki kapacitásaink függvényében. Az erdő irányában kerítés nincs.


A táborhasználat alapelvei:
"Embernek lenni pontosan annyit jelent, mint felelősnek lenni. Érezni, hogy a kővel, melyet lehelyez, a világot építi tovább." Antoine de Saint-Exupéry
(nem házirend)
 1. A Víz mindenkié. (A faluban a tábor rendelkezik az egyetlen fúrt kúttal. Gyakori, hogy a falubeliek vízért betérnek, ez természetes!) 
 2. A tűzgyújtás és dohányzás csak az arra kijelölt helyeken engedélyezett. Égő parazsat sem szabad őrizetlenül hagyni. (A tábor területén minden tűzrakóra érvényesek a regionális tűzgyújtási tilalmak.)
 3. Az építmények és berendezési tárgyak önkénteseink összefogásának köszönhetőek. Ha nem tudsz segíteni, akkor megkérünk: ne árts!
 4. Érezd jól magad ;-) és segítsd ebben a körülötted lévőket is. Tiszteld a társaidat (és a falubelieket) úgy, ahogyan Te szeretnéd, hogy tiszteljenek!
 5. Óvd a természetet! "Azért szeretünk a szabad természetben lenni, mert ennek nincs rólunk véleménye." Friedrich Nietzsche

Népszerű bejegyzések